Mesajul de felicitare al Președintelui Comunității Evreiești din Republica Moldova cu ocazia Zilei independenței

    Опубликовано в Новости
  • Понедельник, 27 Август 2018 00:00

Dragi concetățeni!

Ziua Independenței este una dintre cele mai importante sărbători într-un stat.

Aceasta este și punctul de reper în istoria țării, care a marcat începutul unui proces de auto-determinare a vectorilor interni și externi ai dezvoltării, a modelelor politice, economice, culturale și a reformelor sociale în stat.

Proclamarea independenței aduce cu sine nu doar libertatea în toate aspectele dezvoltării țării, ci și o mare responsabilitate pentru soarta cetățenilor ei.

Sărbătorind Ziua Independenței astăzi, ni se oferă posibilitatea de a evalua privind înapoi cu mai mult de un sfert de secol în trecutul Republicii Moldova, pentru a aprecia câte obiective din cele propuse au fost atinse, ce s-a reuși sau nu, și unde este loc pentru îmbunătățire și creștere.

În istoria țării noastre au existat diferite etape. Anume ele au demonstrat că numai în condițiile păcii și a solidarității în societate se pot naște rezultate demne de respect și admirație.

În ciuda provocărilor la nivel mondial, dar și în Moldova, ne dorim pace și dezvoltare durabilă, înțelepciune, cooperare eficientă și respect unul pentru celălalt. Principala bogăție a Moldovei este poporul; principala condiție în care fiecare dintre noi se poate manifesta la maxim este protejarea și promovarea diversității și respectarea drepturilor și libertăților omului.

Fie ca prosperitatea și progresul să vină în aprecierea eforturilor noastre comune de a dezvolta și consolida economia, politica, cultura, educația și relațiile sociale în țara noastră.

Aduc sincere felicitări cu ocazia acestei importante sărbători, a Zilei Independenței Republicii Moldova!

 

Cu profund respect,

Alexander Bilinkis

Președintele Comunității Evreiești din Republica Moldova

 

JCM.MD

Общественное Объединение «Еврейская Община Республики Молдова» имеет статус республиканской организации, в состав которой входят 9 региональных общин Молдовы и различные еврейские организации мун. Кишинэу.

 

 

НАШИ КОНТАКТЫ

Если у вас есть интересная информация или вопросы, вы можете нас найти по указанному адресу или связаться с нами по телефону:

Адрес :  Молдова, МД 2005 Кишинэу, ул. Е. Дога, 5, оф. 229

Тел/факс : +373(22)509689

НАШИ КОНТАКТЫ

Если у вас есть интересная информация или вопросы, вы можете нас найти по указанному адресу или связаться с нами по телефону:

Адрес :  Молдова, МД 2005 Кишинэу, ул. А. Диордица, 5, оф. 229

Тел/факс : +373(22)509689