29 iunie 2022

Al 7-lea Forum al Directorilor Comunităților Naționale ale Congresului Evreiesc Mondial (NCDF)

Cel de-al 7-lea Forum al Directorilor Comunităților Naționale ale Congresului Evreiesc Mondial (NCDF) a avut loc la Budapesta.

NCDF reunește membri seniori și profesioniști ai comunităților evreiești asociate cu WJC din întreaga lume. Forumul servește drept platformă pentru consolidarea legăturilor dintre comunități, împărtășirea ideilor, bunelor practici și a resurselor.

Anul acesta, la forumul directorilor comunităților naționale, Comunitatea Evreiască din Republica Moldova a fost reprezentată de directorul organizației Alena Grossu și directorul administrativ Alexander Kleinerman.
Forumul a abordat următoarele probleme: viața comunității evreiești după pandemie, ascensiunea partidelor politice extremiste, educația unei noi generații de lideri ai comunității evreiești și consecințele conflictului în curs din Ucraina pentru comunitățile evreiești din regiune. si dincolo.

În cadrul întâlnirii, a avut loc și o cină cu participarea reprezentanților autorităților naționale din Ungaria și a diplomaților. La acest eveniment a participat și Ambasadorul Republicii Moldova, domnul Oleg Tsulea.

Congresul Evreiesc Mondial este unul dintre cei mai importanți parteneri internaționali pentru organizația noastră. Suntem recunoscători WJC pentru sprijinul său și apreciem foarte mult cunoștințele și potențialul pe care liderii tuturor comunităților care participă la Forum le împărtășesc cu noi. NCDF este un loc unic prin diversitatea sa. Liderii comunității de pe diferite continente, care vorbesc limbi diferite, vorbesc despre experiențele lor și discută despre provocările cu care ne confruntăm. Împreună suntem cu siguranță mai puternici”, a spus Alena Grossu, directorul Comunității Evreiești din Moldova.