1 iulie 2022

Ceremonia de decernare a premiilor Genesis 2022, ținută la Ierusalim

Premiul anual Genesis, denumit „Premiul Nobel evreiesc”, este acordat unor persoane remarcabile pentru realizările lor profesionale excepționale, contribuția la dezvoltarea civilizației umane, angajamentul față de valorile evreiești și statul Israel.

Anul acesta, la ceremonia solemnă de decernare a „Premiului Nobel evreiesc”, care a avut loc pe 29 iunie la Ierusalim, au fost prezenți președintele Comunității Evreiești din Republica Moldova, Alexander Bilinkis, reprezentanți ai Diasporei Evreiești și ai lumii. comunitatea medicală.

Dr. Albert Burla, Chief Executive Officer al Pfizer, a fost anunțat drept al nouălea beneficiar al Premiului Genesis în ianuarie 2022. Burla a primit unul dintre cele mai prestigioase premii din lumea evreiască pentru contribuția sa la dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19, care a salvat milioane de vieți umane. Premiul a recunoscut, de asemenea, angajamentul laureatului față de identitatea evreiască și sprijinul său pentru statul Israel.

„Sunt onorat să primesc acest premiu și îl accept cu umilință”, a declarat Dr. Albert Burla, câștigătorul Premiului Genesis, la o ceremonie la Ierusalim. „Acest premiu revine întregii echipe Pfizer care a lucrat neobosit în perioada de vârf a pandemiei pentru a face „imposibilul posibil” și pentru a oferi lumii șansa de a reveni la normal. Fiecare viață este prețioasă și trebuie să facem față următoarelor provocări pentru umanitate cu curaj și determinare.”

Vorbind la ceremonie, dr. Burla a anunțat oficial că va dona 1 milion de dolari primit de la premiu pentru a sprijini Muzeul Grec al Holocaustului din Salonic.

#GenesisPrize2022 

https://www.timesofisrael.com/pfizer-boss-albert-bourla-receives-1-million-genesis-prize-in-jerusalem/