9 decembrie 2020

FELICITAREA DIRECTORULUI GENERAL AL AGENȚIEI RELATII INTERETNICE D-NEI ELENA BELIACOVA CU PRILEJUL SARBATORII HANUKA

Începând cu seara zilei din 10 decembrie, timp de 8 zile, evreii din Moldova, împreună cu comunitățile evreiești din întreaga lume, sărbătoresc una dintre principalele sărbători tradiționale ale evreilor – Hanuka.

Hanuka este o sărbătoare a luminilor, o sărbătoare de eliberare națională și spirituală a poporului evreiesc! De-a lungul istoriei de peste două mii de ani, sărbătoarea Hanuka a devenit un simbol al credinței și libertății, al noilor realizări și a faptelor bune. Lumânările aprinse în aceste zile se îndreaptă spre adevăratele valori umane, prietenie, curaj, unitate spirituală și națională.

Simbolistica acestei sărbători o face recunoscută pentru reprezentanții diferitor grupuri etnice și religii. Acest lucru se datorează în mare parte activității organizațiilor obștești evreiești din Moldova. Sunt convinsă că, păstrând tradițiile străvechi ale poporului său, comunitatea evreiască contribuie la consolidarea înțelegerii interetnice, la dezvoltarea dialogului intercultural și la păstrarea diversității în societatea moldovenească.

Dragi prieteni, dragi compatrioți!

Chiar și condițiile dure ale pandemiei nu ne pot lipsi de spiritul înălțător de sărbătoare. Vom trece peste toate și vom reveni la normal, atunci când cu toții ne vom reuni de sărbători.

Fie ca focul Hanuka să vă încălzească inimile și sufletele și în acest an, să păstrați căldura în familiile și casele voastre!

Sănătate, fericire, prosperitate, pace și dragoste – Dumneavoastră și familiilor Dvs.! Prosperitate și stabilitate în Republica Moldova!

 

Elena Beleacova,
Director general