23 iunie 2022

Gala Premiilor Uniunii Europene pentru Contribuția la Dezvoltarea Societății Civile 2022

Ieri, 22 iunie, a avut loc Gala Premiilor Uniunii Europene pentru Contribuția la Dezvoltarea Societății Civile 2022.

Opt organizații ale societății civile din Republica Moldova au primit premii pentru implementarea proiectelor finanțate de UE de la Delegația Uniunii Europene în Moldova. Implementând inițiativele lor, asociațiile obștești au contribuit la schimbările democratice în societate, la egalitatea de gen și au sprijinit populația în depășirea crizelor sociale.

În cadrul Ceremoniei Galei a Premiilor Uniunii Europene pentru Contribuția la Dezvoltarea Societății Civile 2022, rezultatele și impactul pozitiv al sprijinului acordat de Uniunea Europeană societății civile din Moldova, care are ca scop îmbunătățirea calității vieții Au fost remarcați cetățenii moldoveni, întărirea statului de drept și îmbunătățirea mediului de afaceri.

La eveniment au fost prezenți șeful Delegației UE în Moldova, Janis Mazeiks, președintele Fundației pentru Europa de Est Sorin Mereacre, ambasadori, membri ai corpului diplomatic și organizații publice. La eveniment au fost prezenți și directorul Comunității Evreiești din Republica Moldova Alena Grossu și directorul administrativ al organizației Alexander Kleinerman.

Șeful Delegației UE în Moldova, Janis Mazeiks, în discursul său de deschidere, a spus că societatea civilă a țării este un exemplu de răspuns adecvat la criza refugiaților, deoarece „a dat dovadă de mobilizare excepțională și a arătat că Moldova este într-adevăr o țară mică. cu inima mare”.

Premiul pentru Societatea Civilă a Uniunii Europene 2022 a fost acordat la următoarele categorii:

– Control mai puternic
– O societate mai puternică
– Economie mai puternică
– Legături mai puternice

De asemenea, au fost acordate patru premii speciale în domeniile de consolidare a încrederii, sprijinirea tinerilor, egalitatea de gen și răspunsul la criza socială.

De reamintit că gala de decernare a premiilor Uniunii Europene pentru contribuția la dezvoltarea societății civile a avut loc pentru a treia oară.

Puteți urmări din nou emisiunea accesând acest link.