1 iulie 2022

Întâlnirea lui Alexander Bilinkis și Nicu Popescu

Astăzi a avut loc o întrevedere între Președintele Comunității Evreiești din Republica Moldova, Alexandru Bilinkis, și viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Președintele Comunității l-a felicitat pe domnul viceprim-ministru pentru faptul că Moldova a devenit țară candidată la Uniunea Europeană și a apreciat foarte mult contribuția Ministerului de Externe la acest important proces.

Nicu Popescu și Alexandru Bilinkis au discutat o serie de probleme importante, inclusiv cooperarea dintre Republica Moldova și Statul Israel. Astfel, s-a remarcat implicarea și rolul Comunității Evreiești din Republica Moldova prin intermediul organizațiilor internaționale evreiești în promovarea imaginii țării și a intereselor acesteia.

„Împreună am descoperit existența unui potențial neexploatat de cooperare în domeniul aprofundării relațiilor economice externe ale țării noastre, în special cu statul Israel”, a spus ministrul Nicu Popescu.

De asemenea, părțile au discutat și problemele perpetuării memoriei Holocaustului incluse în Planul național de acțiune și combaterea antisemitismului în Moldova. O atenție deosebită s-a acordat problemelor de restituire a proprietății comunale.


Domnul Nicu Popescu este diplomat, cercetător și expert în politică externă. El a lucrat anterior la centre de cercetare din Bruxelles (CEPS), Londra (ECFR) și Paris (EUISS). Este autor a peste 60 de publicații științifice și cărți în domeniul politicii externe și de securitate.

https://mfa.gov.md/ro/content/vicepremierul-nicu-popescu-avut-o-intrevedere-cu-alexandr-bilinkis-presedintele-comunitatii