10 iulie 2022

O altă zonă verde amenajată a apărut în sectorul Râșcani!

Conducerea Comunităţii Evreieşti din Moldova a susţinut proiectul de reabilitare a pieţei de pe strada Ivan Zaikin, care a fost deschis în acest weekend.

Piața a fost reabilitată datorită sprijinului financiar în valoare de peste 3 milioane de lei, oferit de trei membri ai Consiliului de Administrație al Comunității Evreiești din Republica Moldova: Alexander Nisenboim, Emmanuil Grinshpun și Alexandru Bilinkis.

La ceremonia de deschidere au fost prezenți Primarul General al municipiului, Ion Ceban, Președintele Comunității Evreiești din Moldova, Alexandru Bilinkis, reprezentanți ai Preturii sectorului Râșcani, membri ai Comunității Evreiești și locuitori ai orașului.

Alexander Bilinkis a remarcat în discursul său că amintirile foarte calde din copilărie îl leagă de acest loc, deoarece bunicii lui locuiau pe stradă. Zaikin. „Am petrecut aici ani foarte fericiți din copilărie și mă bucur că familiile care locuiesc în această zonă a orașului, precum și toți chișinăuienii, vor avea mai multe oportunități de a petrece timp într-un parc frumos, înnobilat. Ne iubim foarte mult orașul nostru și facem totul pentru a-l face mai confortabil pentru cetățeni.”

Conform proiectului au fost realizate următoarele lucrări:

– amenajarea aleilor pietonale;
– montaj mobilier stradal;
– construirea unei bariere de protectie;
– instalarea iluminatului stradal;
– îmbunătățirea zonei verzi;
– instalarea sistemului de irigare;
– instalarea camerelor de supraveghere video;
– instalarea unui loc de joaca;
– construirea unui drum de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă.

„Vrem să facem multe la Chișinău. Toată lumea ar trebui să se simtă confortabil în acest oraș.” , a spus șeful administrației municipale, Ion Ceban.

Acum, locuitorii locali au un alt parc renovat și amenajat.